Karin van Dijk

Karin

Karin van Dijk is eenentwintig jaar geleden geboren in Nijmegen. Nu bezig met Bouwkunde master aan de TU Delft. Dit in combinatie met een judotopsport carrière.
Ze is in het bezit van B-status van NOC*NSF. Op haar zesde is ze begonnen met judo.
Nu behoort ze met acht NK medailles en drie EK junioren kwalificaties bij de top van Nederland bij de senioren in de gewichtsklasse tot 78 kilo. Afgelopen jaar brak ze voor het eerst door bij de internationale seniorentop door brons te halen op de World Cup van Lissabon en een Zevende plaats bij de World Cup van Madrid. Ook kwalificeerde ze zich voor de Olympic Student Games 2009. Vlak hiervoor scheurde ze haar voorste kruisband af en leek het seizoen voorbij te zijn. Toch knokte ze zich terug en stond ze binnen vier maanden alweer op internationaal podium met een zilveren medaille op de Open Zweedse Kampioenschappen. Hiermee kwalificeerde ze zich voor de Europese Kampioenschappen tot 23 jaar waar ze genoegen moest nemen met een zevende plaats. Het jaar werd afgesloten met de sterkst bezette trainingsstage van het jaar in Tokio, Japan. Voor de komende maanden staan de World Cups Budapest en Warschau en trainingsstage in Düsseldorf op het programma.

Haar doel is om internationaal verder door te breken met als uiteindelijke droom de Olympische Spelen. In Topjudo kan ze haar kracht, energie en ambitie kwijt. Naast judo heeft ze ook een grote passie voor haar studie Bouwkunde. Bij bouwkunde wordt ze zowel technisch als creatief uitgedaagd. Vandaar de ambitie om een topsportcarrière te combineren met een universitaire studie.


Actiefoto in de nieuwe zaal van het sportcentrum van de TU Delft

Sinds 2007 is ze geselecteerd voor de talentenpilot bij Budokan Rotterdam. Deze pilot staat onder begeleiding van bondscoach Willem de Korte. De judobond Nederland heeft vier van deze pilots die gesubsidieerd worden door NOC*NSF en door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Op deze manier worden in Nederland 20 judotalenten begeleidt om aansluiting te vinden bij de absolute wereldtop.

In 2009 heeft ze bewezen dat ze mee kan met de internationale top. Daarom is de begeleiding over genomen door bondscoach Marjolein van Unen, Chris de Korte en Mark van de Ham die de begeleiding van de Pilot heeft overgenomen.

 

Op de hoogte blijven van mijn resultaten? Kijk dan regelmatig bij nieuws!